تشخیص لوله رفت و برگشت کولر گازی
در خیلی از مقاله های عیب یابی کولر گازی در مورد لوله های رفت و برگشت شنیده اید تشخیص لوله رفت و برگشت کولر گازی به شما کمک می کند بتوانید درک بهتری از اجزای اسپیلت خود داشته باشید.
گاز مبرد توسط لوله های مسی از کمپرسور به سمت پنل فرستاده می شود پس از تغییر حجم دمای گاز سرد می شود، سرما توسط فن کولر گازی به محیط منتقل می شود و گرمای محیط توسط لوله رفت جذب و منتقل می شود تا این چرخه مجدد انجام شود.
وظیفه لوله های رفت و برگشت
وظیفه انتقال مبرد از پنل به کندانسور (موتور) را لوله های رفت و برگشت برعهده دارند.
گاز در کمپرسور فشرده می شود در این حالت دمای آن بالا می رود بخار مبرد داغ و پرفشار وارد کندانسور می شود که در آن گرمای مبرد توسط محیط گرفته می شود. در داخل کندانسور، بخار مبرد به صورت مایع متراکم می شود و خنک می شود. این مبرد مایع پس از کندانسور به شیر انبساط جریان می یابد. این قطعه باعث افت فشار می شود و به اواپراتور منتقل می کند. با گاهش فشار و تبدیل مایع به گاز اواپراتور خنک می شود و گرمای محیط را به خود می گیرد و سپس مجدد از طریق لوله برگشت وارد کمپرسور می شود.
چرخه تبرید فشرده سازی بخار، و چهار جزء اصلی سیستم تبرید (اواپراتور، کمپرسور، کندانسور و شیر انبساط) نحوه کار کولر گازی است.
مشکلات عمده لوله های کولرگازی:
- خوردگی و نشت از اتصالات
- دو پهن شدن
- یخ زدن لوله های کولر گازی
- مسدود شدن
شناختن لوله های رفت و برگشت در کولر گازی
۱. لوله برگشت:
- لوله ی بزرگ تر (ضخیم تر) لوله برگشت کولر گازی نام دارد.
- به آن لوله مکش نیز می گویند.
۲. لوله رفت:
- لوله کوچکتر (نازک تر) لوله رفت نام دارد.
- به آن لوله مایع و دهش نیز می گویند.
گرمای داخل محیط از طریق قسمت کم فشار گرفته می شود. (از طریق لوله کوچک تر یا رفت)
گرمای محیط که توسط کولر گازی جذب شده است از طریق بخش پر فشار از داخل سیستم خارج می شود.
از قسمت شیر انبساط تا محلی که مبرد داخل کمپرسور شود توسط لوله رفت و کم فشار است.
از زمانی که مبرد وارد کمپرسور شود و از کندانسور به شیر انبساط وارد شود پر فشار و در لوله برگشت است.
بررسی لوله رفت و برگشت از طریق تماس دست
برای تشخیص لوله رفت و برگشت کولر گازی آنها را لمس کنید، اگر دستگاه در حالت سرمایش به درستی کار کند لوله مسی که سردتر است لوله برگشت است، لوله ای خنکی کمی دارد لوله رفت است.
از طریق لوله رفت گرمای محیط به بیرون هدایت می شود و در لوله برگشت سرما به داخل محیط فرستاده می شود.
البته نمی توان دمای خاصی را برای لوله ها مشخص کرد تنها می توان گفت که لوله تبرید (برگشت) از لوله مایع (کم فشار یا رفت) سرد تر است. میزان دما لوله ها وابسته به تنظیم دمای پنل دارد.
اگر (در زمستان) از بخاری کولر استفاده می کنید این چرخه توسط شیر برقی معکوس می شود و برای تشخیص لوله برگشت گرم تر از لوله رفت کولر گازی خواهد بود.
البته با بروز مشکلاتی احتمال دارد هر یک از لوله های رفت، برگشت و هر دو یخ بزنند که در این صورت برای شارژ گاز با مرکز تعمیرات کولر گازی تماس بگیرید.
یکی از علت سرد بودن لوله رفت کولر گازی نسبت به لوله برگشت کیپ شدن آن است.